12/18/12 19:09
(http://www.klassa.bg/)

Фидосова: Да дойдат и да ми се извинят

От БСП и ДПС ще направят всичко възможно да се приеме Изборният кодекс. Това каза на пресконференция в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод скандала с промените в изборното законодателство

„Поведението им в правна комисия беше коренно различно. Всичко това, което се случваше и говореше от опозицията в пленарна зала, бяха лъжи”, заяви председателят на правната комисия Искра Фидосова. „Няма да допуснем текстове, с които да се създаде възможност за контролиран вот. В условията на диалог подадохме няколко пъти ръка към тях.

Бях изключително търпелива в правна комисия”, заяви тя.

„Не се чувстваме в изолация. Този процес трябва да продължи в диалог и усилия да се постигне съгласие. Очаквам разум от колегите от опозицията. Да спрат с високомерното си поведение към нас и в конструктивен диалог, с ясни аргументи да седнем на една маса, ако трябва още веднъж, и да се държим достойно като политици. Не може преди две седмици в правна комисия да подкрепят огромна част от предложенията, а в пленарна зала от първия текст да започнат спорове. Няма лошо да има дебат, но не и с лъжи в пленарна зала”, коментира Фидосова.

От ГЕРБ поискаха ДПС и БСП да им се извинят от парламентарната трибуна за обидите, че щели да фалшифицират и манипулират предстоящите парламентарни избори.

Фидосова заяви, че е направила справка, според която на 12 декември в пленарна зала от опозицията са използвали 99 пъти думата „фалшификации” и 60 пъти думата „манипулации”. „Да дойдат и да ми се извинят, защото към тях не сме използвали такива обиди”, посочи Искра Фидосова.

„Глупостта и незнанието са простими, но умисълът за въвеждане в заблуда на българските граждани е недопустим”, коментира Фидосова. На въпрос защо от ГЕРБ са се отказали от преференциалния вот за парламентарните избори Искра Фидосова обясни: „Когато приехме ИК преди две години смятахме, че две години са достатъчно време да се направят въпросните модулни кутии, да се тестват и няколко месеца преди парламентарните избори да не се прави друго, освен да се работи по правилата и издаване на решения на ЦИК по самата процедура на изборната кампания.

„Ако не приемем поправки в ИК, ще остане преференциалния вот и от януари трябва да има готовност за изработване на модел на кутии и да се пуснат обществени поръчки”, каза тя. Референдумът ще се провежда по действащия Изборен кодекс.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване