12/19/12 07:25
(http://www.klassa.bg/)

Правителството предлага от 1 януари 2013 г. минималната работна заплата в администрацията да е 310 лв.

Правителството ще обсъди изменение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация. Направените промени предвиждат минималните размери на основните месечни заплати на служителите, които не достигат новия размер на минималната работна заплата за страната, определен от 1 януари 2013 г. на 310 лв., да бъдат увеличени до него. По време на редовното си заседание министрите ще дискутират изменения в постановлението за създаване на Център „Фонд за асистирана репродукция”. Те са обусловени от Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2013 г., който предвижда финансирането на дейностите по асистирана репродукция да премине към НЗОК. Очаква се правителството да приеме и Национална програма за развитие: България 2020.
На днешното заседание също се очаква правителството да предложи на президента на Република България да издаде указ за назначаване на Константин Казаков за председател на Държавната агенция „Национална сигурност”, считано от 1 януари 2013 г. Това ще бъде неговият втори мандат начело на ведомството. Константин Казаков пое управлението на ДАНС през м. март 2011 г.
Редовното заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00 часа.























Агенция "Фокус"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване