12/19/12 16:04
(http://www.klassa.bg/)

"ТЕЦ Свилоза" става концесионер на пристанище Видин-Юг


Правителството определи за концесионер на пристанищен терминал Видин-Юг „ТЕЦ Свилоза” АД, стана ясно след заседанието на Министерски съвет. Концесионерът беше избран чрез открита процедура. С офертата си дружеството предлага инвестиции за срока на концесията в размер на 7.1 млн. лв., като през първите десет години в пристанищните дейности ще бъдат вложени 5.67 млн. лв. Изискванията в документацията за участие са по-ниски – съответно 6.11 млн. лв. и 5.06 млн. лв.

Фиксираната част от годишното концесионно плащане е 7100 евро без ДДС. Предвижда се през първата година от срока на концесията на терминала да бъдат обработени 210 хил. тона товари. За първите десет години прогнозираният средногодишен товарооборот, предложен от концесионера, е 228 хил. тона.

С предоставянето на концесията ще се осигурят необходимите финансови средства за реконструкция и модернизация на пристанищния терминал Видин-Юг и ще се повиши качеството на предоставяните услуги. Едновременно с това ще се осигурят и приходи за държавата от концесионни плащания.

С друго решение на кабинета беше прекратена процедурата за предоставяне на концесия за услуга на Гражданското летище в Горна Оряховица поради неподаване на оферти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване