12/20/12 00:36
(http://www.klassa.bg/)

25 000 са без ток заради виелиците

Близо 25 хиляди абонати на трите електроразпределителни дружества са без ток заради усложнената метеорологична обстановка. Най-тежко е положението в източната част на страната, където без електричество са около 20 хиляди клиенти.

Към 16.30 часа абонатите без ток в Югоизточна България, обслужвана от ЕВН, са повече от 10 000, обясни Петър Константинов от дружеството. Засегнатите селища са около 150.

Основните места, това са в Смолянско, Кърджалийско, Златоград, около Баните, но Баните е възстановено, около Кърджали, има и по билото на Стара планина в областите Сливен и Бургаско, около Карнобат в по-високите части, каза Константинов.

Не по-малко сложна е ситуацията в Североизточната част на страната, обслужвана от Енерго-про. Там абонатите без електричество са около 10 700, обясни Мартин Мирчев.

Към настоящия момент без електрозахранване са 47 села, в Добрич са 16 населени места с около 3 000 клиенти, в Шумен са 14 населени места с около 2 600 клиенти, в Търговище са 15 населени места с около 5 200 клиента, каза Мирчев.

В Западна България, където работи ЧЕЗ, без електричество са около 4 500 абонати, каза Силиян Тополски от дружеството. В община Априлци със село Велчево, село Скандалово и самото Априлци, допълни Тополски. И трите електроразпределителни дружества са мобилизирали аварийни екити за отстраняване на авариите. Проблемите ще бъдат решени в най-кратък възможен срок, уверяват от ЕВН, Енерго-про и ЧЕЗ.


www.novini.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване