12/20/12 12:57
(http://www.klassa.bg/)

Google продаде Motorola Home за 2,3 мрд. долара

Интернет компанията Google продаде производителя на сет-топ боксове Motorola Home на Arris Group за 2,35 млрд. долара в кеш и в акции, предаде Cnet.com. Продадената компания бе наследена при придобиването на мобилното звено Motorola Mobility, което Google закупиха по-рано тази година на цена от 12,5 млрд. долара.

Според условията на сделката Arris Group трябва да заплатят 2,05 млрд. долара в кеш и още 300 млн. долара в новоиздадени акции. Така Google ще получи 15% дял в Arris, която от своя страна пък ще има достъп до част мобилните патенти на Motorola Mobility.

Наред с това се очаква широколентовата технология на Motorola Home да подобри мрежовата екипировка, която от Arris предлагат на доставчиците на кабелни услуги.

"Индустрията е изправена пред най-голямата си технологична трансформация. Arris и Motorola заедно ще могат да ускорят свързаните с нея иновации", споделя в изявление Денис Уудсайд, изпълнителен директор на Motorola Mobility.

Докато работещите под Android смартфони на Motorola влизат в стратегията на Google за развитие, то производителите на сет-топ боксове не са област, в която интернет гигантът има желание да влага прекалено много ресурси, особено след като проектът Google TV не успя да се реализира по предначертания начин.


















Cnet.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване