12/20/12 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Ваньо Шарков: Непочтеното поведение на Дянков предизвика хаоса в здравеопазването

Депутатите приеха на първо четене спешната промяна в закона за здравното осигуряване, предложена от ГЕРБ. Така Надзорният съвет на здравната каса, по предложение на управителя на касата, ще може да отпуска финансиране за медицински и дентални дейности и лекарствени продукти, които не са вписани в сега действащия Национален рамков договор. Припомняме, че лекарите отказаха да го подпишат и през следващата година ще продължи да действа този от 2012 г.

Според депутата Ваньо Шарков до това се е стигнало поради огромното желание на министъра на финасите Симеон Дянков да си играе със здравно-осигурителните вноски на българските граждани.

Според д-р Калин Калинов, директор на Онкологичния център в Пловдив в последните 12 години проблемите в здравеопазването се решават "на парче", съобщава БНР.

Липсва национална здрава стратегия. Нашата дейност също е финансирана от НЗОК. Ние нямаме право на отказ за лечение на онкоболен. В същото време всички дейности, които са свързани със скъпоструващи медикаменти, някой трябва да ги покрие и това е за сметка на търговското дружество- това сме ние като лечебно завадение. Липсата на регламент може да издържи докато броят на неосигурените може да бъде компенсиран. Но в един момент това може да доведе до срив на здравната система.
Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване