12/20/12 18:21
(http://www.klassa.bg/)

Варна е блокирана в снежен капан

Варна е блокирана в снежен капан. Придвижването в града е изключително трудно, има стотици закъсали автомобили. Училищата в града няма да работят днес следобед и утре.

Един бездомник е починал от измръзване през изминалата нощ. В общината е сформиран кризисен щаб. Въпреки уверенията, че пътищата се почистват от снощи, ситуацията е критична.

Автобусите се движат със закъснение, а много от колите останаха в преспите. Линейките трудно се движат заради непочистените улици.

Над 150 души са евакуирани от автомобили и автобуси, съобщават от Гражданска защита. И в момента има закъсали коли в района на Провадия.

Пристанището и летището са затворени заради виелицата. От снощи се налага стотици пътници да чакат с часове влаковете им да потеглят от ЖП гарата. В много общини на областта е обявено бедствено положение, пет населени места са без ток.

В следобедните часове вятърът намаля и снеговалежът спря, положението постепенно се нормализира.

Обстановката в по-голямата част от страната е усложнена. 

Бедствено положение в обявено на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Вълчи дол, Бяла и Дългопол - област Варна и бургаската община Руен. В 200 населени места има проблеми с електрозахранването.

В засегнатите области са въведени плановете за действие при бедствено положение, като в готовност е приведен наличният състав и техника.




















iNews.bg






iNews.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване