12/20/12 14:31
(http://www.klassa.bg/)

Вдигат заплатите на районните кметове в София с 10 процента

 Предлага се средно с 10 % да се актуализират заплатите на районните кметове от 1 юли със задна дата, което автоматично ще доведе до промяна в заплатите на кметските наместници и другите назначени кметове, които са в структурата на голяма Столична община. Това каза пред журналисти заместник-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов. Най-големите заплати ще бъдат за кметовете на големите райони в Столична община, които са „Младост” и „Люлин” с население над 100 000 души. Средната заплата там ще стане 1510 лева. По думите на Барбалов заплатите се определят на базата на постановление на Министерски съвет, където са дадени минимум и максимум на заплатите, в зависимост от населението на съответния район или община.

„Тези заплати не се променят автоматично при промяна на Закона за държавния служител, а се определят от Общинския съвет”, посочи зам.-кметът. Той добави, че няма да има новогодишни бонуси тази година.
Предлага се 10-процентно увеличение и на заплатите на служителите в Столичния инспекторат. Увеличението ще стане от Нова година. „В момента средната им заплата е 663 лева, а от Нова година средната им заплата ще стане 729,30 лева. Хората, които работят в инспектората, са около 405”, добави Барбалов. По думите му за други увеличения на заплати ще стане ясно напролет, тъй като годишната оценка за работата на държавните служители ще приключи март-април.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване