12/20/12 09:17
(http://www.klassa.bg/)

Калуди Калудов с Коледен концерт на сцената на Старозагорската опера

Световно признатият оперен певец Калуди Калудов е избрал датата 21 декември не като датата, на която според календара на маите ще настъпи края на света, а като начало за своята поредица от коледни и новогодишни концерти в България, Германия и Полша. Това е и неговият подарък към най-емоционалната оперна публика – старозагорската!
В празничната вечер Калуди Калудов ще изпълни арии и дуети от опери, донесли му големи успехи по световните сцени. Ще прозвучат ария на Макдъф от операта „Макбет” на Джузепе Верди, ария на Каварадоси от трето действие на операта „Тоска” „E lucevan le stelle” и за първи път тенорът ще изпълни ария на Дик Джонсън „Ch'ella mi creda” от „Момичето от Златния Запад” на Пучини. В програмата са включени още дуети от оперите „Тоска” и „Дон Карлос”, в които тенорът ще си партнира с полското сопрано Анна Дитри.
Във втората част на концерта публиката ще чуе популярните италиански канцонети „Не ме забравяй” (Куртис), „Говори ми за любов” (Биксио), „Испанката” (Киара), „Неблагодарно сърце” (Кардило). Калуди Калудов е носител на „Златна плоча” за своя диск „Канцонета”, издаден в Полша с аранжименти, направени специално за него от полския диригент и композитор Анджей Марко.
Коледният концерт е с участието на оркестъра на Държавна опера Стара Загора, диригент Здравко Лазаров.
След концерта Калуди Калудов веднага лети за Хамбург, Германия, където още на другия ден има генерална репетиция за следващия си ангажимент. Ще бъде в България в началото на януари, когато ще стартира своята юбилейна година от родния си град Варна, където на 18 януари ще отпразнува „35 години на сцената” в ролята на Каварадоси от операта „Тоска” на Пучини.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване