12/20/12 14:24
(http://radiomilena.com/)

Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния сектор

ES Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторСъгласно новите разпоредби, които влизат в сила от утре, застрахователите в Европа ще трябва да прилагат за жените и мъжете еднакви цени за еднакви застрахователни продукти, без значение от пола. Това означава, че цените на застраховките биха могли да се покачат или да паднат в краткосрочен план за някои категории клиенти, като вероятно ще се изравнят с течение на времето. Промяната идва, след като Съдът на Европейския съюз постанови, че разликите в размера на застрахователните премии за мъжете и жените, дължащи се единствено на пола, са несъвместими с принципа на независещо от пола ценообразуване, залегнал в законодателството на ЕС за равенство между половете, и с Хартата на основните права на ЕС.

 Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния сектор

bookmark Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторsvejo Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторgoogle Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторdelicious Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторstumbleupon Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторfacebook Нови разпоредби на ЕС за независещо от пола ценообразуване в застрахователния секторСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване