12/20/12 12:38
(http://www.klassa.bg/)

Парното поевтинява с 3,5 до 7%

Цената на парното ще намалее с 3,5- 7%. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. По-късно през деня предстои държавният регулатор на закрито заседание да вземе окончателното решение за цените на парното и на природния газ за първото тримесечие на 2013 г.

ДКЕВР вероятно ще одобри пределна цена на природния газ при продажба от 656,47 лв./1000 куб.метра.

"Топлофикационните дружества не са в добро състояние. Всички имаме интерес те да предоставят топлина на приемливи цени и условия. Има голяма разлика от преди две години, много от дружествата в страната имат модерни инсталации. Топлофикационната услуга успява да оцелее дори и на този конкурентен пазар и разширява кръга на потребителите си", заяви Семерджиев и призова хората да бъдат по-отговорни, когато заплащат сметките си за парно.

Цената на природния газ за първото тримесечие на 2013 г. ще бъде намалена с 9,8%, което е с половин процент по-малко от предложените от доставчика „Булгаргаз” 9,3 %., отбеляза председателят на ДКЕВР.
 




















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване