12/20/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Путин знае кога ще дойде краят на света

„Наистина аз знам кога ще дойде краят на света – след 4,5 милиарда години, когато угасне Слънцето, както изчисляват учените“. Това каза руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция, провокиран от журналистически анекдот, че той обещава всичко, защото знае кога ще е Апокалипсисът. И философски добави, че не се страхува, тъй като този край е неизбежен.
Путин отговаря в продължение на 4 часа и половина на журналисти. Един от първите въпроси бе за забраната граждани на САЩ да осиновяват руски деца, която бе гласуваната в Думата в отговор на американския „закон Магнитски“. Актът вкара в „черен списък“
руски високопоставени лица, отговорни за смъртта на юриста Сергей Магнитски в следствения арест през 2009 г. Текстът на гласувания от Конгреса закон предвижда още изземане на имуществото на тези лица, както и на всички руски лидери, нарушили правата на човека. Според Путин този акт отравя руско-американските отношения и ги влече към миналото. Той обаче отказа да потвърди, че ще подпише критикувания закон за забрана на осиновяванията, като каза, че първо трябва да се запознае с текста.
В отговор на един от въпросите, руският президент заяви, че е демократ, а не авторитарен лидер. И приведе като доказателство факта, че не е променил конституцията и 4 години не е бил държавен глава.
Слуховете за влошеното му здраве Путин приписа на противниците си. И ги предизвика с репликата„Няма да дочакате“.Една журналистка го прекъсна, че преди пресконференцията е видяла в интернет информация за здравните проблеми на президента, а той я посъветва: „По-малко там гледайте“.
Той дори отговори на един от „нелюбимите“ му въпроси – за дъщерите му, като каза, че те са в Москва и той се гордее с тях. По думите му те учат и отчасти работят и са добре в личен и в професионален план. Путин има две дъщери – Мария, родена през 1985 г. и Екатерина – 1986 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване