12/20/12 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Хелена Бонам-Картър е роднина на Виктор Юго

Хелена Бонъм Картър има доста общи неща с Виктор Юго. И те не се изчерпват само с факта, че е най-новата звезда, която играе във филм по негов роман, пише АP.

Генеалогично изследване на сайта Ancestry.com установи, че великият френски писател бил политически съратник на далечен братовчед на 46-годишната актриса. Бонъм-Картър превъплъщава на  екрана образа на г-жа Тенардие в мюзикъла "Клетниците".  

Филмът е адаптация на театрален мюзикъл, по либрето на книгата на Юго, публикувана през 1962 година.

Според сайта френският финансист и политик Ашил Фулд се падал неин братовчед преди пет генерации.

Той участвал заедно с Юго в управлението, установено след революцията през 40-те години на 19 век. Фулд бил министър на финансите, докато Юго бил член на Конституционното и законодателно събрание. Но след това пътищата им се разделили, допълва БТА.

Фулд станал безусловен привърженик на Наполеон Трети, когато той взел  властта през 1851 година, а Юго го обявява за предател.

Родственикът на Бонъм Картър се сдобива с много власт при новия режим, а Юго напуска страната и пише гневни писма и стихове за продажността на бившите му колеги, включително и за Фулд.

В една от публикациите си той нарича Фулд "хамелеон с окървавени  ръце". Точно по това време Юго пише и великото си произведение "Клетниците".
























АP





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване