12/20/12 04:47
(http://www.klassa.bg/)

Хиляди осъдиха икономическата политика на аржентинското правителство

Хиляди трудещи се с леви убеждения се събраха в столицата на Аржентина, за да призоват за по-ниски данъци върху приходите и да отбележат несъгласието си с икономическата политика на правителството, предаде АФП.
„Ние казваме не на данък работещи. Да на семейните помощи за всички”, пише на един от огромните плакати на Площада на майте, недалеч от правителствените офиси на президента Кристина Кирхнер.
Демонстрацията последва след големите протести от миналия месец, като и 24-часовата обща стачка, докато страната страда от икономически спад.
Шофьорите на камиони се показаха значителна част от демонстрантите, до голяма степен защото протестът беше свикан от Уго Мояно, шофьор на камиони и бивш съюзник на Кирхнер, който е и високопоставен представител на един от синдикатите.
„Г-жо президент, справете се в инфлацията, изяждаща нашите заплати, ако искате да намалите несигурността, от която страдат всички аржентинци”, заяви Мояно.

































АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване