12/20/12 04:22
(http://www.klassa.bg/)

Цвети Пиронкова за постигнатото през 2012 и целите си през новия сезон

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова изпраща поредния си силен сезон, който завърши с полуфинал в Турнира на шампионките на WTA пред собствена публика в "Арена Армеец" в София. Освен това, през 2012-а чаровната пловдивчанка достигна до три четвъртфинала в турнири на WTA, финиширайки в топ 50 на световната ранглиста (42-о място) за четвърти път в кариерата си.

Кои са били най-силните ѝ моменти през годината и какви цели си е поставила за новата 2013-а Цвети разкри в интервю за официалния сайт на Женската тенис асоциация (WTA).

За това, че завършва годината в топ 50 за четвърти път в последните пет години...

- Годината беше много драматична за мен, но като цяло съм доволна от резултатите си. През 2012-а показах повече постоянство в сравнение с предходните години, което беше и една от целите ми. Върховете ми бяха достигането до 4-и кръг на US Open (осминафинал) и полуфинала на "Хопман Къп", заедно с Григор Димитров. Това беше страхотно преживяване. Разбира се все още има много неща, върху които трябва да работя.

Какво мисли за това, че в България вече се проведе WTA турнир...

- За мен това беше изключителен опит. Беше много вдъхновяващо и в същото време тежко за пръв път да играя пред собствена публика. Зрителите не бяха ентусиазирани само заради мен, а посещаваха мачовете на всички останали тенисистки. Невероятно е да имаш домашен турнир. За мен това беше нещо ново.

София се справи добре като домакин, организацията на турнира беше перфектна и в тази връзка искам да благодаря на Българската федерация по тенис за това, че ми даде възможност да участвам в този турнир. Също така благодаря и на "Катар Еъруейс" и всички останали спонсори, които направиха всичко това възможно. Освен това ние имахме пълната подкрепа на българското правителство и премиера, което беше ключово за успеха на надпреварата.

Имала ли е някакво време за почивка след края на сезона...

- О, да. Имах две свободни седмици. Не съм ходила никъде, просто исках да си бъда вкъщи, да ям вкъщи, да спя вкъщи, да излизам с приятели и като цяло да правя неща, които обикновено нямам шанса да правя.

Как тренира за новия сезон 2013...

- В момента тренирам наистина много здраво. Сега съм си в Пловдив, където по принцип тренирам. Работя върху подобряването на всичко, особено във фитнеса, така че тялото ми е готово за следващия сезон.

За целите си през 2013 година...

- Да спечеля титла от турнир на WTA би било чудесно начало.























Мариян Найденов


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване