12/21/12 14:07
(http://radiomilena.com/)

Костов атакува Закона за ДДС

63dbf61e0d0ef1aed105d275e645d8cd 300x182 Костов атакува Закона за ДДССинята коалиция атакува пред Конституционния съд (КС) текстове от промените в Закона за ДДС, свързани с реда на погасяване на данъчните задължения и осигурителните вноски от физическите лица, предаде КРОСС.

Искането, под което са се подписали 49 депутати, обаче е подкрепено и от Коалиция за България, ДПС и независими. Това обяви пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на дясното обединение Иван Костов.

През октомври парламентът прие промени в закона за ДДС, при които се въвежда единното платежно нареждане за данъци и осигуровки (без тези за универсалните фондове). Срещу него имаше възражения заради реда на погасяване, в случаите когато лицето има просрочени задължения и не погасява всичко. Това е важно най-вече за хората с прекъснати здравни права. Този въпрос е решен компромисно.

Костов разясни, че става дума за текстове от закона за ДДС, с които се променя Данъчно-осигурителният процесуален кодекс и се накърняват основни права. Това е така, тъй като изрично се разпорежда на длъжниците при няколко публични задължения, установени от НАП, които те не са в състояние да погасят едновременно до започване на принудителното им събиране, да погасяват тези, чийто срок изтича най-рано, освен ако в закона не е предвидено друго. По този начин, коментира лидерът на ДСБ, се нарушава основополагащият и конституционно закрепен принцип на финансиране на осигурителната система. „Има опасност от НОИ да „прихванат“ здравни вноски и хората да загубят правото си на инвалидизация и здравно осигуряване.

По думите на Костов е недопустимо смесването на данъчните задължения с осигурителните вноски – при тях институциите дължат обратна услуга на гражданите.

 Костов атакува Закона за ДДС

bookmark Костов атакува Закона за ДДСsvejo Костов атакува Закона за ДДСgoogle Костов атакува Закона за ДДСdelicious Костов атакува Закона за ДДСstumbleupon Костов атакува Закона за ДДСfacebook Костов атакува Закона за ДДССподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване