12/21/12 11:44
(http://www.klassa.bg/)

Либийското правителство готово да отвори всички файлове от атентата над Локърби

Новото либийското правителство в Триполи е готово да отвори всички файлове, свързани с бомбения атентат от Локърби.

Въпреки че Махмуд Накуа заяви, че ще бъде нужна най-малко още една година, преди Либия да е в състояние да се освободи, от каквато и да било информация, която притежава.

Този ход идвa след 24-тата годишнина от бомбардировките, когато самолет на Pan Am се разбива в централната част на Локърби. Полетът , при при който загинаха 270 души.

Абделбасет Али Мохамет ал Меграхи е починал тази година, след като бе освободен през 2009 година. Меграхи, бе освободен от шотландското правителство от съчувствие като основание на това беше, че страда от крайна форма на рак на простатата.

Той остава единственият човек, който някога е осъден за атентата, но шотландските полицията се надява да преследва и други заподозрени в Либия след революцията в страната и падането на режима на Кадафи през 2011 г.

Главният прокурор на Шотландия наскоро писа на новия либийски премиер , че моли Триполи "за бърз напредък и сътрудничество" по случая Локърби.
























CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване