12/21/12 09:45
(http://www.klassa.bg/)

Опит за отвличане - предотвратен

Служителите на ГДБОП са предотвратили тази нощ опит за отвличане на дете на бизнесмен в София, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Задържани са трима души. Групата е наблюдавана през последния месец.

Арестуваните са направили самопризнания. Щели са да искат откуп в размер на 100 хил. лв.

„Късно снощи започна реализацията на операция на колегите от ГДБОП относно група, която се готвеше да осъществи отвличане на едно момче,” каза пред bTV вътрешният министър.

По думите му у задържаните са намерени белезници, полицейска лампа, маски, матрак, Джи Пи Ес, оръжие (газови пистолети).

„На база на наличната информация и това, което дадоха като самопризнание, имаше ефективна работа,” коментира Цветанов, според който важното в случая било, че не бил развален предстоящият празник на българите.

Аматьори

Поведението на групата е било по-аматьорско от това на разбитата банда за отвличания „Наглите”, посочи вицепремиерът. До задържането им довела „добрата оперативна работа”.

„Днес колегите ще разговарят с бащата и момчето, за да ги информират за готвеното отвличане,” добави Цветан Цветанов. По думите му момчето е на 26-годишна възраст.

Вътрешният министър не уточни какъв е бизнесът на неговия баща. Каза само, че явно че доходите му са били достатъчни, за да бъде обект на опит за отвличане.

За проведената успешна операция на МВР потвърди и градският прокурор на София Николай Кокинов. По думите му извършителите са подготвили дори помещение с легло и матрак, където да бъде настанено отвлеченото момче.

Според Кокинов лицето не е известно на широката публика.

„На този етап не може да се твърди, че авторите са отвличали и друг път,” каза още столичният градски прокурор. Органите на реда знаели за готвеното отвличане от няколко седмици.

Поредният удар по организираната престъпност в страната е в рамките на натоварения за МВР месец декември, който вътрешното министерство посвети на „коледно прочистване” на криминалните структури.


















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване