12/22/12 21:39
(http://www.klassa.bg/)

Министър Павлова: Ще има наказани служители и снегопочистващи фирми

Вече няма затворени пътища в страната. В това увери регионалният министър Лиляна Павлова в интервю за Нова телевизия. Павлова уточни, че затворени са само някои проходи, които винаги се затварят при зимни условия.

През последните дни навяванията в някои части на страната са били толкова силни, че дори снегорините не са можели да работят.

„Снегорините губеха пътя и изпадаха в канавката, затова затваряхме пътища", поясни министърът. „Пускахме фадроми от двете страни на всеки един от пътищата само и само да можем да отворим пътя максимално бързо".

По думите на Павлова вече няма бедстващи хора. Министърът призова шофьорите да звънят на Ситуационния център преди да тръгнат на път, откъдето ще им кажат каква е обстановката по пътя, по който искат да пътуват.

Наказани служители и снегопочистващи фирми ще има. Павлова призна и че се е скарала на някои шефове на областни пътни управления. „Трябва да знаят кой им е шефа", заяви Павлова. „Разнопосочната информация съсипва хората, а после се чудят защо ни се сърдят. Полудявам, когато чуя за едно и също нещо две различни информации".

Министърът на регионалното развитие се ангажира още към 1 юни да бъдат пуснати четири големи инфраструктурни проекта. Тя прогнозира, че към тази дата ще бъде пуснато движението изцяло по магистрала "Тракия", по връзката на софийското Околовръстно шосе и магистрала "Хемус", първия лот на магистрала "Струма" и отсечката "Шумен - Белокопитово", също част от "Хемус".

Намерението на пътната агенция и министерството е да открият за движение възловите обекти преди началото на летния туристически сезон, уточни министърът.

Павлова заяви, че са необходими 4 млрд. евро за осъществяването на всички инфраструктурни проекти, които са планирани. Има пари за магистралите "Струма", "Хемус" и тунела под "Шипка", за останалите търсим, заяви министърът.

Тя отхвърли обвиненията на лявата опозиция, че заради разходите за инфраструктура не могат да бъдат вдигнати доходите. Подчерта, че еврофинансирането е целево и с определени срокове и няма връзка с размера на социалните разходи на държавата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване