12/23/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

Казусът bTV – "Булсатком" стигна до Еврокомисията

За нелоялна търговска практика от страна на bTV се оплака Асоциацията на потребителите на телекомуникационни услуги.

Представители на асоциацията изпратиха писмо до еврокомисаря за новите технологии Нели Крус, в което я информират за нелоялна практика от страна на медийната група.

Председателят на асоциацията Янаки Ганчев заяви на пресконференция, че резултатът е нарушаване на конкуренцията на пазара и разпределянето му в полза на свързани лица.

Кабелният оператор няма задължения към телевизията, увери Пламен Петков от "Булсатком", цитиран от БТА.

Той изрази надежда от тук насетне двете страни да се върнат към нормалните преговори.

Изпълнителният директор на Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори Маргарита Георгиева посочи, че ако при Булсатком проблемът е отчасти решен, след като bTV възобнови излъчването си за празниците, то подобен проблем има при много от останалите членове на асоциацията.

В нея влизат общо 21 кабелни оператори.

Според Георгиева напрежението между кабелните оператори и bTV идва от желанието на медийната група да предлага всички свои телевизионни канали единствено в пакет. Тя препоръча на медията да предприеме стъпки за гъвкав модел при предлагането на продуктите си.

До напрежението се стигна, след като bTV Media Group обяви, че спира сигнала за всичките си канали към "Булсатком", като посочи като причина неплащане на задължения от страна на оператора към медията.

























БТА





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване