12/23/12 20:41
(http://e-vestnik.bg/)

Трицонков - главен прокурор, на Източния фронт нищо ново, следва уродлива коалиция

Колаж Владимир Дойчинов - Ладо

Коледните празници тази година започнаха с много настроение – държавата си има нов главен прокурор, уж толкова съмнителен, ама всъщност колко да е съмнителен, то който и да барнеш от елита на съдебната система, изпълнителната и законодателната власт в момента, все ще се стигне до апартаменти, скрити данъци, корупционни скандали, манипулирани решения, затрити доказателства, странни законови поправки и уиски на кило с Румен Петков, който пък за 22 години не научи значи, че висшата проява на елитарност не е да се наливаш на корем с вносни питиета от Корекома.

Казано е още: по апартаментите ще ги познаете.

Президентът пък неизненадващо за мнозина и изненадващо за няколкото вечни оптимиста подписа указа за назначаването на Трицонков, което си беше логично, както беше логичен и отказа му да допусне Марковска, след като това беше единствения ход на премиера, лавиращ между любовта на електората, любовта на Цветанов и любовта към себе си. Да речеш направо, че е Свети Валентин вече.

Същата коалиция от верни приятели “Марковска – Трицонков” ще попълни може би напролет Конституционния Съд, а може би не, всъщност даже съвсем не е нужно предвид задаващите се последни законови поправки и пооправени закони за приемане, някакъв референдум, избори като последен бой, партизан за бой се стяга и така нататък, но по-важното е, че засега не търсят вече в юридическия пул на СДС, откъдето винаги може да изплува фигурата я на Богомил Бонев, я на някой друг герой с нежно сърце и хладни ръце или беше обратното.

Иначе днес по телевизора ще дават интервю с Властелина на Държавата, който ще погледне строго, но благо изпод вежди, ще се поскара малко, а после ще обясни, че за всичко е виновен Костов, нали вече Станишев и Доган не са, че май ще идват на власт пак следващата година.

Защо Властелинът, а не император Шедъм Корино IV например знае само зомбито на Кеворкян, който единствен в тази държава има лицензия да решава кой е човек, кой нечовек, кой е орка, кой е Жан Виденов и кой единствен той ще ги владее.

Колаж Ивайло Ангелов

Казват даже, че когато Кеворкян се зомбифицирал, тленните му полуразложени мощи са получили хартишката за официален категоризатор и министър на истината от генерал Любен Гоцев, но това засега е само непотвърдена информация, а копие от документа стои единствено при Гого Лозанов. Иначе на церемонията по връчването май присъствал и министъра на мощите.

Още иначе милата госпожица Лиляна Павлова също ни се скара вчера строго, но справедливо от телевизора, все пак тя пък е властелинката на държавата и Мис Грация, няма как, нали и Имелда Маркос е свършила велики дела, особено в магистралното дело, инфраструктурата и други важни отрасли.

От онзи ден предполагам, че единствено завистта на министър Диана Ковачева към Мис Грация я кара да предприема бързи набези към групата на топ-мъже като Трицонков и Цветанов, но от друга страна у нас не е задължително да не си падаш по корупцията и да работиш срещу нея, все пак си имаме даже официален орган, БОРКОР, съчетаващ Ин и Ян, та за едно “Трансперънси” ли ще се чудим и маем.

Иначе на Източния Фронт нищо ново, безработицата достигна нов пик, десетки хиляди в частния сектор не взимат напоследък заплати, защото кинти вече няма, а в Перник дозакриха службата по труда, защото се оказа че там труд няма, няма и да има. Скоро и в други български градове и така до момента, в който трудещите се на договор у нас ще бъдат заети на 100% в сферата на пр-а, рекламата и диджитъл имидж ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване