12/24/12 05:11
(http://www.klassa.bg/)

Бразилия сваля цената на тока

Президентката на Бразилия Дилма Русеф призова бизнесмените да инвестират в страната в момент, когато правителство обяви плановете си за намаляване цените на електричеството с 16,7 на сто през 2013 г. Държавният глава направи това в коледно обръщение към нацията.

По думите на Русеф приоритети за развитието на страната са борбата с бедността, осигуряване на жилища за населението, увеличаване на работните места, подобряване на образованието, развитие на инфраструктурата и конкурентноспособността на бразилските фирми.
Решението за намаляване цената на тока беше взето след продължителни настоявания на местните бизнесмени, според които електричеството в Бразилия е сред най-скъпите в света.
Бразилия обяви планове за мащабни инвестиции в летища, магистрали, пристанища и железопътни проекти в партньорство с частни компании, за да бъде модернизирана недоразвитата инфраструктура на страната.














АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване