12/24/12 08:49
(http://www.klassa.bg/)

Работниците от ВМЗ не знаят колко пари им дължат

Часове преди Коледа работниците от ВМЗ са без пари, след като банките им прибраха дължимите суми заради кредити. Екипът на bTV се срещна с Айтен Ахмедова, която работи във ВМЗ.

По думите й, работниците дори не знаят какви пари имат да получават, защото от септември не са имали фишове. „Заплатата ми беше 210 лв. и аванс 110 лв. общо 330 лв.”, каза Айтен.

Тя няма кредит към банка, но има вземания, които връща на ръка. „ Токът ми беше спрян и ни го пуснаха,защото кметът на община Сопот ни изплати таксата за включване”. Тя допълни, че кметът е обещал до Нова Година всички, които работят във ВМЗ да не им се спира тока и водата. Тя и дъщеря й ще посрещнат Коледа с помощи, които КТ Подкрепа са дали на самотните майки -"по кашон с храни - месо и лакомства".

Стачките ще продължат на 7 януари. Според Айтен хората се замислят да си търсят друга работа, тя самата мисли да се махне, за да е на място, „където да знам че на тази дата ще взема пари”. Никой не смее да рискува с напускане, защото няма да получат дължимото.
 


















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване