12/24/12 06:59
(http://www.klassa.bg/)

ФБР разпита заподозрян за нападението срещу консулството в Бенгази

Федералното бюро за разследване на САЩ разпита заподозрян за нападението срещу американското консулство в Бенгази на 11 септември 2012 г. Вероятният участник в нападението е гражданин на Тунис и е единственият идентифициран участник в безредиците, предаде РБК.
Али Харзи бе задържан в Турция и през октомври 2012 г. бе екстрадиран в Тунис. Властите в африканската страна съобщиха, че го подозират в участие в либийските безредици. Той бе разпитан едновременно и за безредиците в самия Тунис, както и за нападението срещу американското посолство в тази страна. По време на антиамериканските протести, които по всяка вероятност бяха организирани от ислямистката групировка „Ансар ал Шарая”, в Тунис загинаха четирима души.
От страна на ФБР на разпита присъстваха трима следователи, които бяха съпроводени от преводач. Разпитът на Харзи продължи три часа и бе в присъствието на тунизийски съдия.




























РБК


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване