12/26/12 10:22
(http://www.klassa.bg/)

Руската военна авиация вече ще има разноцветни самолети

Военновъздушните сили на Русия от 2013 г. се отказват от сивия камуфлаж на бойната авиация и самолетите ще се оцветяват в няколко различни цвята, съобщи източник в руското военно ведомство, цитиран от РИА Новости.
Вестник „Известия” посочи, че министърът на отбраната Сергей Шойгу е отменил решението на своя предшественик Анатолий Сердюков да пребоядиса всички военни самолети в различни нюанси на сивото. Изданието съобщи, че от следващата година бойните машини ще бъдат боядисвани както по-рано в няколко цвята, които ще се определят в зависимост от местността около въздушните бази.
„Действително новият министър взе такова решение. Авиацията на руските ВВС и по-рано бе оцветявана в няколко различни цвята, но докато Сердюков бе министър, това решение бе отменено и самолетите започнаха да се оцветяват в сив цвят”, посочи източникът. Той уточни, че няма да се оцветяват наведнъж всички самолети. В различни цветове ще бъдат боядисвани летателните апарати, които ще постъпват във войските след ремонт, а също така в „нова окраска” ще пристигат новите машини.













РИА Новости





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване