12/27/12 15:01
(http://www.klassa.bg/)

Волфганг Шойбле видя края на най-лошото от кризата

Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че най-лошото от кризата в еврозоната вече е зад гърба ни. Той каза това в интервю за броя на в. "Билд" от петък, цитирано от БГНЕС. По този начин той проявява по-голям оптимизъм от канцлера Ангела Меркел, която на 10 декември заяви, че тревогата не може да бъде напълно отменена. Меркел посочи, че е умерена оптимистка, разграничавайки се от по-категоричния оптимизъм на френския президент Франсоа Оланд, който отбеляза, че кризата в еврозоната е зад гърба ни. Според Шойбле Гърция съзнава, че ще може да преодолее затрудненията си само чрез трудни реформи. "Правителството в Атина знае, че не може да изисква прекалено много във финансово отношение от другите страни в еврозоната. В резултат на това сега то се заема с реформите", заяви министърът.
Колкото до Германия, той продължава да прогнозира подходящ растеж през 2013 г. "Положението е по-добро, отколкото мислехме, защото между другото търговията със САЩ и Азия се засилва", заяви Шойбле. За момента германското правителство продължава да прогнозира растеж от 1% през 2013 г., докато германската централна банка Бундесбанк понижи прогнозите си в началото на декември на 0,4%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване