12/27/12 15:29
(http://www.hsnovini.com/)

Инспекцията по труда без жалби по коледните празници

Емил Бобутанов, директор ДИТ-Хасково

По коледните празници няма подадени сигнали и жалби от граждани в Дирекция „Инспекция по труда”, отчетоха от там. Екипите на дирекцията ще дават дежурства и в почивните дни по новогодишните празниците от 10 до 16 часа. Сигналите ще бъдат приемани на телефон 0700 17670. Сформирани са екипи от по двама инспектора, които ще дежурят по график, уточни Емил Бобутанов, директор ДИТ-Хасково.

 

179 са извършените през ноември проверки в региона. 514 са нарушенията на трудовото законодателство. 275 от нарушенията са на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, а 239 – по кодекса на труда. 28 са съставените актове, а предприетите принудителни административни мерки са 489. Издадени са предписания. В два от случаите са спрени машини и съоръжения. Влезлите в сила наказателни постановления и споразумения са 43 през ноември. Те са за сумата от 57 500 лева, като средния размер на глобата е 1 337 лева.

 

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване