12/27/12 12:05
(http://www.klassa.bg/)

Нова година с БНТ

В навечерието на най-светлите празници от годината Българската национална телевизия отново ще предложи на зрителите си разнообразна празнична програма. Специална селекция от комедийни и празнични филми, сериали, детски програми, концерти, както и празнични издания на предаванията са само малка част от нея. Сред премиерните филмови заглавия, които зрителите на БНТ1 ще видят са: на 29-ти „Мъжки неприятности” с Джак Никълсън, на 1-ви януари - „Отвъд морето” с Кевин Спейси, „Мистър и Мисис Смит” с участието на Анжелина Джоли и Брат Пит, както и „Тайнственият остров” по романа на Жул Верн.
Зрителите ще видят и българските класики: на 29-ти – „Оркестър без име”, на 30-ти – „Топло”, както и семейните филми на 1ви януари - „По-голям от живота” и „13-тата годеница на принца”. На 31-ви и 1-ви за най – малките БНТ1 е избрала класическата литературна адаптация в две части „Хайди”, на 31-ви – „Приказка без край”, а на 2-ри и 3-ти са последните епизоди на българските сериал „Войната на таралежите”. Продължава и поредицата „Малкият принц” в рубриката „Лека нощ, деца”.
На 31-ви БНТ ще зарадва своите зрители и с втората част на програмата “Фолклорна суматоха” с участието на Татяна Лолова, водещия на „Бързо, Лесно, Вкусно” Ути Бъчваров заедно с Николина Чакърдъкова, „Карандила джуниър”, оркестърът на ансамбъл „Филип Кутев, Румяна Попова, краля на кларинета Нешко Нешев и ансамбъл „Чинари”. След това програмата продължава с със спектакъла на Нешка Робева „Среща в Споменът”. Програмата на БНТ 1 няма да пропусне и традиционния цирк „Монте Карло”- на 29-ти и 30-ти.
Краят на всяка година винаги е повод за равносметка, затова на 30-ти „Неделя х 3” избра за свои гости хора, които са докоснали и вдъхновили през годината други хора и екипа на предаването. Ще участват Тома Белев и Росен Босев/ за наградата на Българския хелзински комитет „Човек на годината”/, Мартичка Божилова – продуцент, акрисата Весела Бабинова, писателят Васил Георгиев, носител на „Хеликон”, ФСБ, Васил Найденов, Бон – Бон, The Top Stoppers, Десислава и др.

Новата 2013г. зрителите на БНТ ще посрещнат с празничния концерт-спектакъл от площад Батенберг „Сцена под звездите”. Богатата музикална програма е поверена на любими наши музикални звезди: фюжън групата „АКАГА”, неоспоримия хитмейкър Графа, прекрасната гранд дама на българската популярна песен Йорданка Христова, новите идоли на най-младото поколение Рафи, Богомил, Ангел и Мойсей, професионалистите от „Берковската духова музика, един от най-обичаните гласове в нашия фолклор Гуна Иванова, чаровницата Ирина Флорин, ди джей Станчо и Ray Bon, балет „Веда Джуниър”, фолклорен танцов ансамбъл „София 6” и школа за атракционни изкуства към Двореца на децата и Маг Айвън – участник в цирковата Евровизия, Женева 2012. След новогодишния концерт БНТ1 ще излъчи и концерт на Леона Луис, а на 1-ви след игралния филм концерт на Тейк Дет.

По традиция, точно в 23:55ч. зрителите ще чуят и официалното обръщение на Президента Росен Плевнелиев към нацията по случай Новата 2012 година.
На 1-ви януари БНТ1 ще излъчи и традиционния класически концерт на Виенската филхармония.



БНТ и „Нощни птици” представят:

НОВОГОДИШНО DANCE PARTY

 

Ден преди настъпването на новата година пианобарът на БНТ „Нощни птици” ще се превърне в „истински” диско нощен клуб.

Водещата Искра Ангелова е поканила едни от най-популярните за 2012 година изпълнители на хип-хоп, диско и рап поп песни! Тя, заедно с бенда на предаването: Мишо Шишков, Борчето Бояджиев, Петър Рангелов и певицата Вяра Панталеева, и актьорите от Импро театър „Хахаха” Антон Карабашев и Васил Бовянски, обещават на зрителите на БНТ едно истинско денс парти.

Тийнейджърите от школа по модерни танци и хип хоп „VS Dance, заедно с брейк-танцьорите от „X Energy” ще танцуват на дансинга, докато барабанистът на „Нощни птици” Борислав Бояджиев ще влезе в ролята си на DJ Борче и ще се грижи за настроението на всички.

Гости-изпълнители ще бъдат звездите на новото време– изпълнители на рап и хип хоп парчета, дискотечните и клубни „крале и кралици” – онези, които завзеха първите места в класациите през 2012 и създадоха, най-после, алтернатива на поп-фолка.

Криско и неговия абсолютен хит „Почивни дни”, Поли Генова feat. Латида с невероятно свежото им „Солени дни”, Teabo – DJ Борче, Теодора Орешенска, Венцислав Трифонов с DJore, Маги Джанаварова с  нейната нова песен Call my name, Рейчъл Роу заедно с KinK и нейното „Тук и сега”, Румънеца и Енчев с номер едно на лятото: „Пак на море”, както и невероятното „Секунда” на Орлин Павлов, DJ Борче и Бобо и „Up for the morning” на Вяра Панталеева и D.U.N.E.

Очаквайте новогодишното издание на „Нощни птици”, защото предновогодишната вечер ще бъде много цветна и музикална!

 

Гледайте „Диско Нощни птици” на 30-ти декември от 21:50ч.по БНТ1

 



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване