12/28/12 10:04
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: Реализирах всичките си приоритети като здравен министър

Реализирах всички заявени от мен приоритети като здравен министър за тази година, но не успях да реша проблема с избора на екип в лечебните заведения, казва в интервю за БТА министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.
При всички случаи промените в българското здравеопазване са факт и смятам да ги продължа и през 2013 г., добавя пред агенцията Атанасова. Тя подчертва, че очаква резултатите да стават все по-отчетливи и да бъдат усетени като от пациентите, така и от здравните работници.
В реализираните приоритети Атанасова включва подобряването на работата на спешната медицинска помощ, стимулиране на кариерното развитие и специализациите на лекарите, реализиране на оперативните програми в здравеопазването, рязкото подобряване на дейността на фонда за лечение на деца, въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, засилване на контролната дейност на министреството при управлението на лечебните заведения.
"В ускорен порядък бяха направени и промени в лекарствената политика, бяха приети всички необходими нормативни промени - те са факт и дават резултат.Вярно е, че не успях да се преборя за диференцирана по-ниска ставка на ДДС за лекарства, но пък в същото време заложихме такива механизми, че пациентът да плаща по-малко за лекарства", казва Атанасова.
Единственото, което не успях да реализирам от заявените от мен приоритети, е премахването на таксата "избор на екип" в болниците, признава здравният министър.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване