12/28/12 13:12
(http://www.klassa.bg/)

Проверяват заведенията дали продават алкохол на ученици

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на Столичният инспекторат и Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) да извършат съвместни проверки на столичните заведения за продажба на алкохолни напитки на ученици, съобщиха от пресцентъра на общината.

Столичният кмет е възложил на двата компетентни органа да създадат необходимата организация за извършване на задължителни проверки в петъчни, съботни, празнични и ваканционни дни и инцидентни проверки през останалите дни.

Контролът ще се осъществява в питейни заведения, кафенета, дискотеки, обекти за обществено хранене, игрални и компютърни зали, паркове магазини за хранителни и други стоки.

 По време на съвместните акции ще се извършва контрол за наличие на лица под 18 години без родител, настойник или упълномощено лице, както и за предлагане, продажба и сервиране на алкохолни напитки на деца.

Проверките са във връзка с констатирани случаи през годините на деца, посещаващи обществени места след 22.00 ч . без родител, настойник, попечител или друго надлежно упълномощено пълнолетно лице, което е в противоречие със Закона за закрила на детето и Наредбата за реда и условията за извършване на търговска дейност на територията на Столична община.

Графикът за осъществяване на проверките ще се уточнява непосредствено преди провеждането им .

























Столична община

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване