12/29/12 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Археолози в Мексико откриха скелети, погребани преди 800 години

Археолози в Централно Мексико откриха останки на 12 деца и възрастни, които вероятно са погребани преди 800 години, съобщи експерт от Националния институт по антропология и история, цитиран от АФП.
Скелетите са открити при поставянето на нова канализация в квартал на град Чолула, който се намира на 120 километра северно от мексиканската столица.
Първият череп бе открит на обекта на 8 декември и до четвъртък експертите идентифицираха останките на общо 12 души. Те бяха открити само на няколко сантиметра под павирана участък от улица, посочи археологът Ашуни Ромеро Бутрон и допълни, че за щастие те не са увредени от ерозия. Той уточни, че повечето от 12-те скелета са пълни и техният пол ще бъде определен с лабораторни анализи. Етническата принадлежност на телата също ще бъде определена, но Ромеро отбеляза, че преди 800 години районът е бил населяван от културите Толтека-Чичимека и Олмека-Шикаланка.
























АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване