12/31/12 09:31
(http://www.klassa.bg/)

„Гардиън”: Неизправни спирачки може да са причина за самолетната катастрофа в Москва

Следователите, които провеждат разследването за самолетната катастрофа на московското летище „Внуково”, проучват записите от черните кутии на летателния апарат. Според член на разследващия екип причина за трагедията, при която загинаха петима души, може да се окаже неизправност на спирачната система, пише в. „Гардиън”.
Ако бъде доказано, че причина за катастрофата са неизправни спирачки, това ще потвърди основателността на предупрежденията на Руските авиационни власти към държавната компания „Туполев” да прегледа спирачните системи на самолетите си. Предупрежденията дойдоха, след като на 21 декември самолет Ту-204 със 70 души на борда извърши аварийно приземяване в Сибир.
„След кацането пилотът използва всички налични спирачки на самолета, но по някаква причина машината не е спряла”, заяви източник от разследването. „Най-вероятно става дума за неизправност в спирачките или в механизма за промяна на посоката”, смята следователят.



















„Гардиън”






Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване