12/31/12 10:50
(http://www.klassa.bg/)

До кога властимащите ще подкрепят престъпленията срещу природата

Няма никакво съмнение , че протестите за изграждане на втори кабинков лифт на Банско е активно мероприятие на олигарха Цеко Минев с прякото съдействие на кмета и  администрацията на общината. Гледахме този филм при протеста на същата група  в София срещу промените в Закона за горите. Това е обяснимо. В този сценарии са заложени огромни средства на  Цеко Минев,  свикнал като феодал да се разпорежда безнаказано  с българската природа.

Но как да си обясним подкрепата на  протеста от страна на Председателя на НС Цецка Цачева? За ПК”Екогласност” това е подкрепа на поредното  посегателство срещу природен парк „Пирин”, цинична и брутална  подкрепа за нарушаване на европейското законодателство  в областта на опазване на околната среда. Защо със същия хъс г-жа Цачева  не застане срещу багерите, които тези дни унищожават  дюните край Несебър? Защо не се срещне с жителите на Меричлери, чиято природа и частна собственост беше унищожена от варварската дейност на „Каолин”. Защо не използва за пиене замърсената с отровния елемент арсен вода на същите тези меричлерци, които  втора година се снабдяват с питейна вода от водоноски като по време на чума? Защо не се срещне с близките на меричлерци, починали от левкемия? Защо не се срещне с жителите на Златица и Пирдоп, от години подложени със съдействието на министъра на околната среда на екологичен геноцид от немската фирма „Аурубис”?

И какво още трябва още да се случи , за да продължаваме да се примиряваме с престъпленията срещу природата  на олигарси  като  Минев,  Прокопиев, Ковачки, Стойков, Пешов? До кога ще търпим и слугинажа  на представителите  на държавата?

Време е да се събудим, защото каузата по опазване на  околната среда не трябва да е кауза само на еколозите. В края на краищата красивата българска природа е нашият общ свят. Да го опазим заедно!

 

Емил Георгиев,

председател на ПК”Екогласност”


























Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване