12/31/12 18:12
(http://www.klassa.bg/)

Пиер Карден строи уникален небостъргач във Венеция

На брега на лагуната, точно срещу островите на Венеция, се намира голямата индустрилна зона Маргера. Точно тук моделиерът Пиер Карден, който има венециански корени, иска да строи Кулата на светлината. Небостъргачът ще е висок 250 метра и ще символизира възраждането на това силно замърсено място. Площтта му ще бъде около 175 хиляди квадратни метра. Ще преобладава стъклото, за да внушава светлина и просперитет. Около небостъргача ще има парк. Три отделни кули, свързани с хоризонтални тераси - така ще изглежда новото архитектурно чудо. Като букет цветя. 60 обитаеми етажа ще приютят какво ли не - магазини, офиси, университет за мода, хотели и ресторанти. Един вертикален град, повик към бъдещето. Родриго Басликати, внук на модиста, трябва да осъществи проекта. Сградата ще бъде съзвучна и с най-важните изисквания за екология. Соларни панели ще осигуряват отоплението и топлата вода. 2 млрд евро е нужната инвестиция, за да бъде осъществено чудото. Строежът ще започне през 2013-та с идеята през 2015-та сградата да е завършена в чест на голямото изложение в Милано.
Пиер Карден, КОЙТО НАВЪРШИ 90 ГОДИНИ, ИСКА ДА ОСТАВИ ДИРЯ В ИСТОРИЯТА НА СВОЯТА ЛЮБИМА ЛАГУНА. Затова прокълнатата и забравена индустриална зора трябва да се превърне в парк.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване