01/01/13 13:38
(http://www.klassa.bg/)

В цяла Холандия влезе в сила забраната да се продава марихуана на чужденци

В цяла Холандия от 1 януари влезе в сила забраната да се продава на чужденци марихуана в кофишоповете - заведения, имащи разрешение да предлагат канабис и производните му. Много градове, в това число и Амстердам, обаче заявиха, че няма да забраняват на чуждестранните гости да посещават тези заведения.
В същото време властите в най-големия град обявиха, че ще закрият кофишоповете, разположени близо до училища, а учениците ще бъдат обискирани за марихуана, съобщава Би Би Си.
Правителството в страната се надява, че новите ограничения могат да намалят престъпността, но опоненти предупреждават, че забраната ще има обратен ефект и ще увеличи уличните наркодилъри.
Законът, който влезе в сила в първия ден на 2013 г. бе приет още през 2009-та. Забраната първо бе въведена само в три района на страната, но след дълги дебати бе прието да обхване цялата територия на Холандия. Все пак, правителството остави една вратичка за нарушаване, като заяви, че крайното решение ще се взима от органите за местно самоуправление.
В Холандия има около 700 специализирани кафенета, легално търгуващи с марихуана. Само в Амстердам те са над 200.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване