01/01/13 11:11
(http://radiomilena.com/)

Всички прасета трябва да са „щастливи“ от днес

fcd7508c5e13cb9b1ac9ba5061d08c7d 300x182 Всички прасета трябва да са щастливи от днесСлед като през миналата година влязоха в сила изисквания за хуманно отношение към кокошките, от тази година такива вече трябва да има и за свиневъдния сектор.

Според европейски регламент от 1 януари се забранява използването на боксове при отглеждането на свине майки. Промяната в този регламент е по повод опасения на организации за защита на животните, според които традиционните помещения, в които се отглеждат бременните свине, са прекалено тесни. Към момента такава забрана вече е въведена на национално ниво в Швеция и Великобритания. Още през есента големите фермерски асоциации в Европа коментираха, че новата забрана ще увеличи цените и ще намали цялото производство.

По изчисление на асоциацията на френските свиневъди, цитирани от Reuters, разходите за покриването на новите хуманни изисквания към свинете майки са 650 евро на животно./КРОСС/

 Всички прасета трябва да са щастливи от днес

bookmark Всички прасета трябва да са щастливи от днесsvejo Всички прасета трябва да са щастливи от днесgoogle Всички прасета трябва да са щастливи от днесdelicious Всички прасета трябва да са щастливи от днесstumbleupon Всички прасета трябва да са щастливи от днесfacebook Всички прасета трябва да са щастливи от днесСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване