01/01/13 13:48
(http://www.klassa.bg/)

Президентът призова да бъдем по-активни и всеки да има гражданска позиция

Да не чакаме кризата да свърши или поредните избори да ни обещаят всичко, а да запретнем ръкави и да си подредим държавата и собствения живот. Това призова в новогодишната си реч българският президент Росен Плевнелиев.
Той припомни наводненията, земетресението и терористичния атентат, белязали изминалата година. Според Плевнелиев трудностите са ни направили по-силни и по-сплотени като народ.
Той напомни, че светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-вече от това какво произвеждаме, как използваме ресурсите, колко сме ефективни като нация.  Плевнелиев каза, че  за да живеем достойно в една уютна и модерна България, са нужни съвместните усилия на милиони българи, които гледат в една посока и споделят общи ценности.
„Всеки от нас може да допринесе за една по-добра България през 2013 г. Не е трудно, изисква се воля и зависи от всички нас! Всеки родител може да даде любов, възпитание и морал на своето дете. От всеки един от нас зависи да има гражданска позиция и да я защитава", изтъкна българският държавен глава. Той напомни, че пред нас е  първият референдум в демократичната история на България, както и предстоящите парламентарни избори пожела през 2013 г. да бъдем по-активни и да отстояваме своето право на справедливост и солидарност. Според него това ще засили гражданския контрол върху дейността на политиците, защото демокрацията е свобода, но и отговорност.
Да коригираме лошото, но да има приемственост и надграждане за доброто, защото не сме толкова богати, че винаги да започваме отначало, обърна се към нацията Росен Плевнелиев. Да излезем от носталгията по отминали времена и да изработим сами своето самочувствие на достоен народ в 21 век, призова още президентът.
„Защото светът се развива и никой не ни чака. Днес ние не се състезаваме със себе си или на Балканите, а в един бързо променящ се и много конкурентен свят!", подчерта той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване