01/02/13 17:00
(http://www.hsnovini.com/)

От днес подаваме годишни данъчни декларации

Подаваме годишни декларации до 30 април

От днес до 30 април в поделенията на НАП се приемат годишните данъчни декларации за доходите на физически лица за 2012 година. Една годишна данъчна декларация е приета до момента в офиса в Хасково след старта на новата кампания. Тя е подадена на място и е от дружество, което декларира корпоративен данък. Юридическите лица, които подадат документите си с електронен подпис и внесат в законовия срок дължимия данък, имат право на 1% отстъпка, но не повече от 1 000 лева.

Образци на годишните декларации – за юридически и физически лица, приложенията към тях и указания за попълването им са достъпни както на електронната страница на НАП, така и на място в офиса за клиенти. Формулярите отново съдържат основна част и осем вида приложения, като гражданите попълват само онези от приложения, които касаят източниците на техните доходи.

30 април е крайният срок за обявяване на доходите от предходната година от страна на физическите лица, като в същия срок следва да се внесе и дължимия данък, ако има такъв. Лицата, които подадат формулярите си до 11 февруари, ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимия налог. Същата отстъпка се полага и ако декларацията за доходи се подаде до 30 април по интернет с електронен подпис.

Дружествата, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, декларират резултата от дейността си до 31 март. Тъй като тази година датата се пада в неделя, формуляри ще могат да се подават и на 1 април.

От днес влиза в сила и нововъведение с декларирането на болничните в НОИ.

Работодателите са задължени да подават документите за болнични до 15-о число на месеца, следващ този, в който е прекарано заболяването, без значение дали заплатата е начислена, каквото беше изискването до сега. След постъпването на информацията в НОИ срокът за изплащане е 15 дни.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване