01/02/13 16:37
(http://radiomilena.com/)

Становищата на БТВ и Булсатком

1c6858554ae223126b89cdea0b050f37 300x182 Становищата на БТВ и Булсатком Становището на Булсатком е, че е принудена да спре сигнала на програмите на bTV Media Group заради изтекъл договор,и ще компенсира абонатите си с отчисления от месечните такси.

От компанията информират, че сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за многобройните си абонати.

Операторът ще оказва и съдействие за настройка на телевизионните приемници на клиентите си за приемане на ефирен сигнал.

„Спирането на програмите не зависи от волята на Булсатком, тъй като договорът им първо беше едностранно преустановен още преди неговото изтичане, а за времето между Коледните и Новогодишни празници до ново споразумение не се е стигнало. Компанията полага всички усилия за излизане от създалата се ситуация като води активни преговори с bТV Media Group за достигане на максимално приемливи за абонатите си условия. Булсатком е изцяло българска фирма, която оперира на българския пазар и обслужва български потребители. Това задължава ръководството на компанията да съобразява търговските си договори изцяло с финансовите възможности на българските домакинства, които в условията на продължителна криза не позволяват каквото и да е повишаване на месечните такси на услугите“. – това обясниха от Булсатком.

От друга страна bTV Media Group излязоха със следното становище: „Към момента няма благоприятен развой в търговските взаимоотношения между bTV Media Group и Булсатком и договор за настоящата 2013 година не е подписан.“

Доставчикът продължава да налага безпрецедентна ценова дискриминация на bTV, въпреки че цената на каналите bTV е изцяло съобразена с пазарните условия и себестойността на програмното съдържание. Като злоупотребява с пазарната си мощ и над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията с непазарни цени, а в същото време предлага по-добри условия на други български канали с многократно по-нисък аудиторен дял.

Булсатком отказва конструктивни преговори и диалог с медията и продължава да не заплаща дължимите значителни суми на bTV Media Group. Същевременно са ощетени и абонатите на оператора, предплатили пакетите, съдържащи каналите на bTV, тъй като Булсатком не им осигурява достъп до тях.

Също толкова негативен е ефектът върху зрителите и от некоректното отчитане на реалния брой абонати от страна на Булсатком към bTV.“

bTV обявиха, че Булсатком ощетява възможностите на телевизията за инвестиции в ново и качествено съдържание, а оттам – и самите зрители, които плащат именно за съдържанието, а не за преносната мрежа. Независимо проучване на Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори – АБРО потвърждава системната некоректна практика на кабелния оператор, а калкулация на медията сочи, че загубите за последната година се равняват като стойност на продукционния бюджет на най-малко два нови български сериала.

С това Булсатком ограничават развитието както на българската култура, така и на творческия потенциал на нацията в областта на филмо- производството./КРОСС/

 Становищата на БТВ и Булсатком

bookmark Становищата на БТВ и Булсатком svejo Становищата на БТВ и Булсатком google Становищата на БТВ и Булсатком delicious Становищата на БТВ и Булсатком stumbleupon Становищата на БТВ и Булсатком facebook Становищата на БТВ и Булсатком Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване