01/02/13 06:42
(http://www.klassa.bg/)

Юнайтед и Сити започнаха 2013-а с категорични победи

Двамата основни претенденти за титлата в Англия и през този сезон - Манчестър Юнайтед и градският му съперник Сити, започнаха новата 2013-а година с изразителни победи, съответно над Уигън и Стоук Сити в мачовете си от 21-ия кръг на английската Висша лига.

Лидерът в класирането Юнайтед не срещна никакви проблеми при гостуването си на Уигън, разгромявайки го с 3:0. По две попадения за успеха отбелязаха мексиканският нападател Хавиер Ернандес (36', 64') и голмайсторът на Премиършип до момента Робин ван Перси (43', 88'), за когото това бяха голове номер 15 и 16 от началото на сезона.

Така "червените дяволи" направиха възможно най-добрия подарък за рождения ден на своя мениджър сър Алекс Фъргюсън, който вчера навърши 71 години.

Шампионът и основен преследвач Манчестър Сити пък се поздрави с класическа победа с 3:0 като домакин на Стоук Сити.

Пабло Сабалета откри резултата в 43-ата минута, а през второто полувреме по едно попадение добавиха Един Джеко (56') и Серхио Агуеро от дузпа (74'), за да подпечатат успеха на "гражданите".

В друг мачове от кръга Тотнъм се наложи с 3:1 при домакинството си на Рединг, а Уест Хям надигра с 2:1 Норич също в Лондон.

Единственият равен резултат досега се получи в мача между Суонси и Астън Вила, които направиха 2:2.

В първия мач за деня Фулъм, с Димитър Бербатов в състава си, се наложи с 2:1 като гост на УестБромич Албиън, като първият гол в мача, а и за 2013-а година в Премиършип отбеляза именно българският таран на "котиджърс".

По-късно днес, от 19:30 часа, започва последният мач за 1 януари, когато Саутхямптън посреща Арсенал.

В класирането лидер остава Манчестър Юнайтед, който събра 52 точки, следван от Сити с 45. Тотнъм се изкачи на трето място с 39 пункта, четвърти е Челси с 38, а Арсенал е на 5-а позиция с 33 точки.




















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване