01/03/13 10:55
(http://www.klassa.bg/)

Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо правят шоу у нас на 16 април

Музикалната компания Жокер медиа представя нов нестандартен проект - за първи път заедно на българска сцена легендарните имена на италианската поп музика- Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо в едно уникално и незбравимо шоу на 16 април в НДК.
Носителите на първа награда на световноизвестния фестивал в Сан Ремо ще си партнират с виртуозните музиканти от Софийска филхармония, които за пореден път и под диригентството на Алтерицио Паолети,  дългогодишен гост –диригент на фестивала Сан Ремо, ще покажат високото ниво на своя професионализъм. Програмата включва специална селекция от изпълненията на тримата, както и най- популярните им песни в дуети и триа.
Българските фенове ще имат възможност на живо да чуят „L'Italiano“, „Gente Di Mare“ и много други техни емблeматични златни хитове.
Билети за концерта може да намерите в онлайн е мрежата Еventim.bg.
На касите на Билетен център НДК от 10 януари .2013 г.
Цени от 30 лв. до 200лв.

За тях:
Вдъхновен като млад от Доминико Модуно, италианският поп изпълнител Ал Бано, чието рожденото му име е Албано Каризи, се мести от родния му град Челино Сан Марко в Милано, за да влезе в областта на популярната музика. След като се присъединява към групата "Челентано" с водеща фигура звездата Адриано Челентано, новодошлият Ал Бано получава възможността да пътува из Италия заедно с тях по турнета. През 1967 г. EMI подписват договор с него и издават първия му албум "Nel Sole". Ал Бано среща певицата и композитор Ромина Пауър, на снимачната площадка на местна филмова продукция. Сключват брак през юли 1970 г. и скоро след това започват да пеят заедно. Те правят своя дебют през 1975 г. с албума "Atto I and Dialogo". През 2001 г. Албано празнува 35-години от началото на кариерата си.
С множество участия и бисове на световноизвестния фестивал в Сан Ремо, Ал Бано е обявен за най-продавания италиански изпълнител от 80-те години досега.
Последното му гостуване е през 2011 за честване 10 години Жокер медиа, като съчетава две премиери - на филм и книга, посветени на живота му. Премиерата на филма "Пътят към щастието", в който се разказва за обратите в живота на певеца, за голямата сцена и голямата любов - певицата Ромина Пауър. Другата е на автобиографичната книга на Ал Бано "Това е моят живот", която е световен бестселър.
Caлваторе "Тото" Кутуньо е италиански певец, композитор и музикант. Музикалната му кариера започва през 1970 г., когато работи като композитор, включително и за Адриано Челентано, Далида, Мирей Матийо, Джони Холидей и Жо Дасен. Той е бил член на групата Албатрос, с която участва два пъти на фестивала в Сан Ремо.През 1978 г. започва успешна солова кариера. Две години по-късно печели първа награда на фестивала в Сан Ремо с песента „Solo Noi“. През 1983 г. издава албумът L'Italiano, с включената песен „L'Italiano“, която става най-големият негов международен хит. С песента „Insieme: 1992“ през 1990 година печели конкурса на Евровизия. Отново на фестивала в Сан Ремо през 2005 година се класира за шести път на второ място.
Умберто Тоци - в дискографията си Умберто Тоци може да се похвали със завидни постижения - 24 златни и платинени албума и повече от 200 песни, написани за италиански и световни звезди, включени в репертоара на артиста.
Умберто Тоци е и мнокократен участник и победител в най-престижния музикален фестивал в Италия „Сан Ремо” 1987, 1991, 2000 и 2005 г./, а през 1987 г. участва с песента си „Gente Di Mare”, съвместно с Джани Моранди и Енрико Руджери, след което тази песен се превръща в пореден евъргрийн, чиято популярност не стихва и до днес. Понастоящем живее и твори в Монако.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване