01/03/13 04:43
(http://www.klassa.bg/)

„Гардиън”: Бунтовниците в Централноафриканската република се съгласиха за преговори

Бунтовниците, които завзеха големи части от територията на Централноафриканската република, прекратиха настъплението си и се съгласиха да вземат участие в преговори, което дава нови надежди за постигане на мирно споразумение, пише „Гардиън”.
Бунтовническата коалиция „Селека”, която започна да завзема големите регионални градове и миньорските райони в богатата на диаманти страна, заяви, че няма да атакува столицата Банги и се очаква да вземе участие в преговори с правителството в съседен Габон през следващата седмица.
В същото време съдбата на президента Франсоа Бозизе остава неясна, тъй като бунтовниците го обвиняват за нарушаването на предишно мирно споразумение и настояват за неговото отстраняване.
„Аз призовах нашите сили да прекратят настъплението си от днес, тъй като ние желаем да участваме в преговорите в Либревил за намиране на политическо решение”, заяви говорителят на „Селека” Ерик Маси. „С партньорите ми обсъждаме предложенията за прекратяване на кризата, но решението може да бъде политически преход, който изключва участието на Бозизе”, допълни той.
















„Гардиън”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване