01/03/13 11:32
(http://www.klassa.bg/)

Гафът в президентската реч - и в световните медии

Новината за гафа в президентската реч от Новогодишното слово на Росен Плевнелиев обиколи всички медии, но не само у нас, но и по света.

AFP също побърза да информира за гафа - докато държавният глава говореше за красотата на страната ни и нейната впечатляваща история, на малкия екран след снимката на хълма Царевец се появи, не някоя красива българска планина, а прочутите Скалисти планини в Колорадо.

Българското президентство използва снимка от Колорадо, за да илюстрира красотата на България, пише пък от своя страна UPI. Президентът на България Росен Плевнелиев си навлече подигравки, след като планини в щата Колорадо бяха използвани за пример на красотата на българската природа, коментира агенцията.

Плевнелиев е получил похвали за по-емоционалния си подход от предшественика си Георги Първанов по време на първата си телевизионна реч по случай Нова година от началото на мандата си, допълва още медията.

Групата "Окупирай България” в социалната мрежа Facebook пък се пошегува, че явно страната е била присъединена към САЩ.

Наблюдателни хора пък са забелязали още един гаф в речта - в кадър се вижда и борсата в Ню Йорк. Снимката олицетворява думите на Плевнелиев: "Светът е в криза вече пета година, но нашите доходи и просперитет зависят най-много от това, което произвеждаме".

От своя страна полемики не липсваха и у нас. Гафът на президента Росен Плевнелиев с кадрите от Колорадо е пренебрежимо малък, смятат журналистът Иван Гарелов и ПР експертите Найо Тицин и Арман Бабикян.

"Слава Богу, че беше този гаф”, коментира Найо Тицин в ефира на bTV. Иван Гарелов пък повдигна въпроса необходимо ли е изобщо да има президентска реч на Нова година.

И тримата събеседници се съгласиха, че с тазгодишното слово Плевнелиев е разчупил стереотипа. Вместо от "Дондуков" 2, държавният глава произнесе речта си от библиотеката на Софийския университет, изказването му напомняше на обзор и бяха посочени обикновени хора с техните необикновени постъпки през годината.

Найо Тицин предложи президентското слово да се излъчва около 20 ч. Според ПР експертите недоволството от гафа и речта на Плевнелиев във форуми и социални мрежи се дължи на това, че хората са свикнали на досега установения модел на поведение на президентите.



















AFP





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване