01/03/13 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Децата от Нютаун се връщат в клас в ново училище

Учениците от "Начално училище Санди Хук", Нютаун, от днес влизат отново в клас в ремонтирана сграда с усилени мерки за сигурност.


Това става 20 дни след кървавата стрелба от страна на 20-годишен младеж, който отне живота на 20 деца между 6 и 7 години и 6 жени. Училището "Шалк Хил" в съседния град Монро, което бе затворено миналата година, сега е свежо ремонтирано и е готово да приеме 500-те ученици от "Санди Хук". То се намира на разстояние 10 км. и дори е преименувано на "начално училище "Санди Хук". Децата ще бъдат посрещани от въоръжени полицаи, засилени са мерките за сигурност в училището.

Всички коли ще бъдат спирани, а шофьорите им - проверявани. На пресконференция говорителката на полицията в Монро Кейт Уайт каза, че сега това ще е най-сигурното училище в САЩ. Сега задача на учителите е да подновят обичайните занимания на децата в клас и да се върне обичайната атмосфера. Миналата седмица президентът Барак Обама натовари своя вицепрезидент Джо Байдън до края на януари да даде препоръки как в бъдеще да се избягват подобни трагични инциденти в американските училища. Обама призова Конгреса да гласува законопроект, забраняващ бойните пушки и пълнителите с много патрони.



















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване