01/03/13 11:25
(http://radiomilena.com/)

Драганов: PR-специалистите на президента трябва да си тръгнат

Plevenliev 300x182 Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатПейзаж от Колорадо вместо български планини илюстрира новогодишната реч на президента Плевнелиев и предизвика много коментари в мрежата .

“Тази ситуация е твърде неприятна. Този фал компрометира и туризма, защото хората от президентската администрация и тези, които са създали клипа с речта на президента, твърдят че са взели снимката от Колорадо от сайт на една от големите туроператорски фирми, на която директор е зам. председател на най-голямата Българската асоциация на туристическите агенции. Всичко е много неприятно. Има две страни на случая. От една страна чакаме президентът да изпълни това, което каза в речта си за подреждането на нашата си къщичка и отговорността ни за случващото се тук и да реагира веднага. Аз очаквах още вчера човек с достойнство от неговата администрация, виновен за случилото се, да подаде оставка. Това се случва в обществата към които сме тръгнали и се стремим. Това заяви Румен Драганов – директор на И-та за анализи и оценки в туризма пред БНР.

Ние сме член на ЕС, развиваме пазарна икономика и когато президентската администрация не заплаща авторски права за снимка от автори, всичко е доста фалшиво. Те буквално са крали от някакви “безплатни” сайтове снимки?! Трябваше да се обърнат към авторите за права. Това е абсолютно нарушение на самия начин на мислене и затова как би трябвало да живеем в нашата страна.

Ако не купуваме един от друг продуктите си, а крадем и фалшифицираме, какво ще стане? Фалшификация беше и библиотеката, в която беше поставен президента. Какво искаме да покажем ние? Че четем книги ли, че имаме красива природа с крадени снимки ли? Може ли да има и голяма операторска фирма, която да публикува лъжлив материал вместо от Пампорово от Колорадо?

Имаме Закон за туризма, в който се казва че при подвеждаща реклама имаме нарушение. Комисията за защита на потребителя трябва веднага да се самосезира и да използва закона за туризма и да накаже тази туроператорска фирма.Това си е чисто подвеждаща информация, има измама!

„Значи ние имаме проблем с фалшивите неща в нашия живот. Смисълът на речта на президента е именно в тази насока – да бъдем честни хора. Аз смятам, че сега трябва веднага да се изпълни това, което президентът каза преди 48 часа. Хората, работещи около него, са подвели един честен човек. Екипът му очевидно лъже. С дребни мошеничества ни представят в друга светлина президента. Трябва да го виждаме в естествена среда, а не в изкуствена и преднамерена среда. Публикуването на няколко лъжи вече е проблем. Като прибавим и крадената снимка, ще кажа, че това е нечестно спрямо представата, която самата реч създава да бъдем честни, трудолюбиви, работливи“.

Затова хората около президента сега трябва да дадат пример и да си отидат. И защо още няма коментар от Президентството, а вече минаха 48 часа? Ще чакаме, защото снимката сигурно ще стигне до автора си и до Колорадо и тогава какво? Ще стане ясно за всички, че в сложна ситуация не знаем как да действаме. Липсата на реакция е опасна.Трябва да се предотвратят последиците.” Това обяви Драганов./КРОСС/

 Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнат

bookmark Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатsvejo Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатgoogle Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатdelicious Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатstumbleupon Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатfacebook Драганов: PR специалистите на президента трябва да си тръгнатСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване