01/03/13 10:20
(http://www.klassa.bg/)

За първи път у нас: Чучо Валдес свири в НДК на 9 април

Световноизвестния пианист Чучо Валдес гостува за първи път у нас на 9 април в зала 1 на НДК. Концертът е организиран от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“ и посолството на Кралство Испания. Българските любители на джаз музиката и горещите кубински ритми ще могат да чуят на живо легендата Чучо Валдес, който ще представи последния си албум “Chucho`s steps”, както и най-известните произведения и композиции от дългогодишната си дискография.
Кой е той?

Пианистът и композитор Чучо Валдес е носител на осем награди „Грами“, три от които Латино Грами награди и още 17 номинации. Изнасял е концерти в повече от 50 държави на всички континенти, има златна звезда в Залата на славата на латино джаз музиката в Лос Анджелис, има записани 87 албума и е участвал в още 33 други проекти в колаборация с други музиканти.
Билети за концерта
Билетите за концерта на Чучо Валдес са на цени от 40, 50, 60, 80 и 100 лева в зависимост от разположението на местата в залата и могат да бъдат закупени от партньорската мрежа на Ивентим в цялата страна, както и онлайн от страницата на Ивентим в интернет.
Чучо Валдес или Dionisio Jesus “Chucho” Valdes Rodriguez е роден на 9 октомври 1941 година в Куба. Още като дете Чучо Валдес започва да се занимава с музика под влиянието на баща си „The Great Bebo Valdes“, който също е известен пианист и майка му Pilar Rogriguez, която е певица и учителка по пиано. Още на 3 годишна възраст Чучо Валдес започва да свири на пиано мелодиите, които чува по радиото. На 5 годишна възраст вече започва да посещава уроци по пиано при професор Oscar Munoz Boufartique, а по-късно да развива своя талант и при много други учители. На 15 години Чучо Валдес формира своето първо джаз трио заедно с Emilio del Monte и Luis Rodriguez, а през 1958 започва работа като пианист в хотел в Хавана. През 1959 година прави своя дебют с Sabor de Cuba Orchestra, а през 1970 година участва и във фестивала Jamboree International Jazz Festival в Полша. През 1973 година Чучо Валдес сформира „IRAKERE“, която се счита за най-важната група в кубинската музикална история от втората половина на 20 век. Групата създава уникален стил, смесица от джаз, рок, класика и традиционна кубинска музика, който променя революционно латино музиката. През 1998 година Чучо Валдес започва да свири в квинтет с Mayra Caridad. Чучо Валдес е изнасял концерти в най-известните зали по света – Carnegie Hall, Kennedy Centre, Hollywood Bowl, Lincoln Centre и много други

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване