01/03/13 15:59
(http://www.hsnovini.com/)

Общината кандидатства с проекти за благоустройство на града, хасковлии се включиха в обсъждането им

Хасковлии се включиха в обсъждане на проекти за благоустройство на града

Днес в зала “Хасково” се проведе обществено обсъждане на изготвени от общината проекти, включени в план за кандидатстване за европейски средства, с които да се извърши реконструкция на райони от града. С проектите се цели да се подобри качеството на живот на гражданите. Средствата за които ще се кандидатства са по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда” по ОП „Регионално развитие”.

Чрез проектите се търси промяна на облика на града за по- добра визия и удобство на  хасковлии. Проектантите на са започнали изготвянето по идеи и предложения на самите хасковли, залегнали в годините.

Обектите, които са залегнали в проекта за реконструкция и благоустройство са в различни райони на града.  В централна градска част се цели да бъде завършена цялостната реконструкция, започната преди време. Новите места в центъра, които се обхващат от проекта включват площадите „Свобода” и „Общински” и улиците „Велико Търново” и Сан Стефано”. Освен централната част на Хасково проектите обхващат междублоковите пространства на улиците “Тутракан”, ‘Булаир”, ‘Одрин’ и площта южно от ул. “Иван Асен Втори”, където ще се създаде зона за почивка и развлечения. Дерето в квартал “Куба” , южно от улица “Дунав” също ще бъде благоустроено, като продължение на вече направеното и ще стигне до площадка “Юнак”. В квартал “Бадема” проекта обхваща междублоковото пространство на улиците “Извор”, “Цари брод” и “Градинска”. Проектантите са включили и изграждане на редица детски площадки в различни райони на Хасково. По груби сметки изпълнението на целия план ще възлиза на около 7 млн. лв. , за което ще е нужно и съфинансиране от общината, заявиха от местната администрация. Краен срок за подаване на проектите е 11 януари, след което в определен срок отговарящият орган ще реши, кое да бъде одобрено.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване