01/03/13 16:47
(http://www.hsnovini.com/)

Преяждане и махмурлук по празниците

Снимка: интернет

Изобилието от изискани храни и питиета неизменно съпътства празниците. Преяждането на Коледа и препиването на Нова година често водят до нежелани последствия.

Репортерска проверка по аптеките в областния град показа, че хасковлии търсят след празниците повече лекарствени средства, които да облекчат тежестта в стомаха след преяждане, отколкото тези за махмурлук.

В домашни условия традиционна “противоотрова” срещу махмурлук е маринованата херинга, съветват експерти. Рибата набавя всички изгубени от организма минерали. Алтернатива на това средство е зеленчуковата супа. Срещу главоболие помага чаша еспресо с разтворен в нея половин лимон. Не се препоръчва употребата на аспирин. Повишената киселинност може да предизвика гадене и да раздразни допълнително и без това страдащия стомах на махмурлията.

За преяждане специалистите препоръчват главно  ензимните препарати.

Няма нищо нередно в инцидентното преяждане или препиване по празниците, но трябва да помним, че така вредим на здравето си. И в предвид, че  януари е месец с много празници, за да не се стига до дисконфорт, специалистите съветват да не преяждат и да не препиват.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване