01/03/13 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Путин дал гражданство на Депардийо заради ролята му на Распутин

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков обясни мотива, с който държавният глава е дал гражданство на френския актьор Жерар Депардийо. Това е приносът му в руското кино и специално ролята му на Распутин, предаде Интерфакс.
Песков уточни, че актьорът е направил смела и нова интерпретация на тази роля. Филмът, който е руско-френска коопродукция на телевизиите „Русия 1“ и „Франс 3“ още не е показван в Русия. Медиите бяха написали, че идеята за него Депардийо предложил лично на Путин, който веднага я одобрил. Френският актьор от 15 години мечтаел да се превъплати в образа на Распутин.
На 3 януари на сайта на Кремъл бе качен указът на президента, с който Жерар Депардийо става руски гражданин. Съгласно закона „За гражданството“ държавният глава има право да предоставя гражданство на чужденци за особени заслуги, отбелязва Интерфакс.
Веднага след като указът бе оповестен, двама руски ръководители заявиха желание да приемат актьора. Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров побърза да го покани в Грозни, а губернаторът на Кировска област Никита Белих също е готов да го приюти.
Режисьорът Станислав Говорухин, който оглавяваше предизборния щаб на Путин, определи решението му като измама, защото не очаква изобщо френският актьор да заживее в Русия. „Още един пияница, противно ми е да обсъждам живота на Депардийо“, възкликнал Говорухин, предаде Лента.ру.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване