01/03/13 07:40
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2012″ попадна във втора урна за купата на страната

Снимка: архив

“Хасково 2012″ попадна в една урна с тимовете на “Берое” и “Рилски спортист”, в надпреварата за купата на България. Евентуален съперник на местния тим ще бъде един от отборите на “Левски”, “Дунав 8806″ или “Монтана 2003″.

Отборът на Хасково ще се изправи в елиминационен сблъсък срещу един от трите тима от първа урна. Припомняме, че в шампионата отбора воден от Елена Станкова записа загуба и победа срещу „Монтана 2003”, победи „Левски” като гост още на старта на първенството, но загуби служебно като домакин и записа 2 загуби от тима на „Дунав 8806”. В момента „Хасково 2012” се намира на 6- та позиция след 5 победи и 7 загуби в шампионата. След изиграването на двата от четирите пълни етапа от женската баскетболна лига стана ясно класирането и разпределението на отборите за жребия за Купата на България. Тъй като временен лидер е отбора на “Нефтохимик 2010″, той ще почива на четвъртфиналите от турнира. Останалите 6 тима по регламент се разделят на две урни по три състава, в зависимост от класирането си и чакат жребия за разбиране на съперниците си в елиминациите преди финалната четворка. Ще се оформят три двойки срещи, които ще определят останалите три тима за четворката. Те ще играят на разменено домакинство. Отборите, които са заели по-предно място в класирането до момента ще бъдат домакини във вторите срещи от тях.  Четвъртфиналите ще се играят на разменено гостуване на 13-и и 17-и февруари.

Финалната четворка ще се проведе в избран от Българската федерация по баскетбол град в периода 23-24 февруари. В първия ден от този двудневен турнир ще се играят полуфиналите, които ще определят финалистите. Те от своя страна ще играят на следващия ден в спор за тазгодишното издание на Купата на България.

Младен Желязков
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване